muis schrikt zich een ongeluk

is een interactieve voorstelling over verkeer en verkeersveilighied, bedoeld voor groepen 3,4, en 5 van de basisschool. We zien hoe Muis, een clowntje uit het circus,  op de step boodschappen doet in de grote stad. Maar van de verkeersregels weet hij nog niet veel. Zo verleent hij geen voorrang, rijdt hij tegen de richting in op de rotonde en weet hij weinig van de verkeersborden. Gelukkig loopt hij een oude bekende tegen het lijf: Tante Emma, de ‘wegwerkster’. Zij loopt met een kar door de straten en brengt hem van alles bij over het verkeer. Op verscheidene momenten tijdens de voorstelling worden kinderen uitgenodigd mee te doen.

Door deze methode worden kinderen op een speelse manier gestimuleerd om zichzelf bewuster en actiever als verkeersdeelnemer op te stellen. ‘Muis schrikt zich een ongeluk’ wordt al ruim 20 jaar met veel succes gespeeld op diverse basisscholen in het land en duurt 50 minuten.  Na de voorstelling is er voor de kinderen gelegenheid om vragen te stellen. Voor groepen 1 en 2 bieden wij de voorstelling ‘Pas op, Muis!’ en voor groepen 6, 7 en 8 de voorstelling ‘Muis in de grote Verkeersshow’.

Bij voorkeur maken we gebruik van het speellokaal. Het speelvlak is ca. 4×6 meter en er dient een vrije, onbelaste electriciteitsgroep beschikbaar te zijn. Het maximum aantal toeschouwers is 65.

Prijzen

 * € 650 voor een enkele voorstelling

* € 560 per voorstelling bij twee of meer voorstellingen op één locatie en op één dag

* vergoeding reiskosten van € 0,40/km. uit en thuis gerekend vanaf Groessen (Duiven)

* 9 % btw over het geheel

 

vraag vrijblijvend een offerte aan

muis