van liefde tot nachtmerrie

Een indringende voorstelling over zg. ‘loverboys’,  met name geschikt voor scholieren van klas 1 en/of  2 van het voortgezet onderwijs.

“Ik schaam me voor alles. Ik vind me zelf stom en dom en ik voel me vies. Elke avond moet ik de hoer spelen. Zeven dagen per week moet ik met al die vieze kerels naar bed. Wat moet ik doen om hier uit te komen? Hij slaat en bedreigt me en houdt me in de gaten.”

Dit zijn woorden uit het dagboek van Linda. Haar moeder vond het en leest eruit voor.

Het begon allemaal zo mooi. Linda is stapelverliefd op haar nieuwe vriend Mau. Het is voor haar bijna ongelofelijk dat zo’n leuke jongen verliefd is geworden op haar. Samen maken ze lange strandwandelingen, gaan toeren in zijn nieuwe auto en dromen over hun toekomst. Mau kan ook goed luisteren naar haar. Hij begrijpt de problemen die ze thuis heeft en op school. Na verloop van tijd trekt ze bij hem in. Haar vriendinnen ziet ze steeds minder vaak en met haar moeder heeft ze ruzie. Inmiddels weet ze dat Mau in de drugswereld zit. Als hij op een gegeven moment in geldnood komt, dwingt hij haar met een vriend van hem naar bed te gaan tegen betaling. Binnen de kortste keren werkt ze elke avond tegen haar zin als prostituee. Nadat ze voor de zoveelste keer bedreigd en geslagen is, belt ze haar moeder om haar weg te komen halen. Ondanks dat ze nog steeds van Mau houdt, heeft ze wel aangifte tegen hem gedaan bij de politie.

“Hoeveel jaar moet Mau krijgen? Denken jullie dat er veel meisjes zijn die aangifte durven te doen? Hoe vaak komt dit voor in Nederland? Zijn er ook jongens die slachtoffer kunnen worden?” Hiermee start de discussie na afloop van de voorstelling.

De voorstelling duurt 25 minuten. De tijd die overblijft van het lesuur gebruiken we voor de nabespreking. We spelen voor één klas tegelijk om de intimiteit van de klas te waarborgen. Verder stellen we de voorwaarde dat er altijd een leerkracht aanwezig is of iemand van de schoolbegeleiding, bijvoorbeeld een schoolmaatschappelijkwerker en/of vertrouwenspersoon voor eventuele opvang achteraf.

De voorstelling wordt gespeeld door drie acteurs, bij voorkeur in een klaslokaal. Decor en licht nemen wij zelf mee. Er kunnen meer voorstellingen (tot maximaal zes) achter elkaar gespeeld worden.

 

GroessenPrijzen

  • 1 dagdeel (max. 4 voorstellingen) €1290,-
  • óf 1½ dagdeel (max. 6 voorstellingen) €1590,-
  • Vergoeding reiskosten €0,40/km uit en thuis, gerekend vanaf Groessen (gem. Duiven).
  • 9% btw. over het geheel.

vraag vrijblijvend een offerte aan